Ds. J.J. Roodsant

 

Ds. J.J. RoodsantDoor vele omstandigheden gedwongen gebruik ik, als predikant, de computer elke dag. Voor Bijbelstudie, preekwerk, meditaties schrijven, administreren van gekochte boeken per Bijbeltekst, brieven schrijven, rekeningen betalen, boekhouding bijhouden, archiveren van boekhoudstukken en belangrijke documenten. Ook worden de foto’s op een aparte laptop opgeslagen, bewerkt en bewonderd.

Omdat computers en laptops machines zijn, kunnen die ook vastlopen, weigeren op te starten en gewoon kapot gaan, om een verschrikte en soms radeloze gebruiker achter te laten. Want kwijt zijn al je foto’s. Onbereikbaar je boekhouding. Onvindbaar je gemaakte preek voor de komende zondag. Verwoest je archivering van ontelbaar veel materiaal. In rook opgegaan je werk van soms vele jaren.

Vele dingen heb ik bedacht om deze problemen te voorkomen, maar niets was bevredigend. Toen werd ik op het spoor van Maitech gezet met het product “foldersafe”. En dit bedrijf maakt van alle geselecteerde bestanden, documenten en foto’s een kopie en zet deze op een andere computer. Ook wordt elk uur een scan van de computer gemaakt en worden alle gewijzigde bestanden toegevoegd aan de gemaakte back-up. En deze back-up is eenvoudig te benaderen om bestanden en foto’s zo nodig terug te zetten op de eigen computer, waardoor je nooit meer iets kwijt bent.

Bovendien is het contact met dit bedrijf uitzonderlijk goed, snel, adequaat en dus aangenaam. Geen ingewikkelde termen, maar klare taal en hulp, die je verder brengt. De vakbekwaamheid en behulpzaamheid is volkomen in orde en geeft je vertrouwen, dat je werkelijk geholpen bent met deze beveiliging tegen kwijtraken van dierbare foto’s en bestanden.

En voor de kosten hoeft u het niet te laten, want die zijn zeer laag.

Mijn conclusie is dan ook geen andere, dan dat ik dit unieke bedrijf van harte kan aanbevelen.

 

Ds. J.J. Roodsant

Het computermannetje

 Wanneer heb je voor het laatst een back-up gemaakt ?

Dat is wat mijn zwager me een paar maanden geleden aan mij vroeg. Zoals je misschien weet ben ik als ‘het computermannetje’ vaak bij mensen thuis om te helpen (bijvoorbeeld met gecrashte computers). De eerste vraag is dan meestal ‘heb je je belangrijke foto’s, documenten en muziek geback-upt ?’ In 99 % is dat niet het geval en moet ik met een herstel cd alsnog de boel proberen te redden. Maar toen mij gevraagd werd of ik een back-up had zei ik stellig ja. En waar ligt die back-up dan ? En wanneer heb je die voor het laatst geüpdatet ? Ehhh op een externe schijf op zolder. Dus als er brand uit breekt of de externe schijf begeeft het ben ik nog alles kwijt. Nu heb ik minder moeite met het verliezen van documenten en muziek, maar als mijn foto’s en video’s verloren gaan ben ik niet zo blij. Ik denk dat dit onderwerp voor veel mensen wel herkenbaar is.

Maar waar wil ik nu heen met dit bericht ? Ik ben door mijn zwager gevraagd om beta tester te worden voor een back-up dienst binnen zijn bedrijf. Hij vertelde me over Foldersafe wat een online back-up programma is die al je belangrijke documenten, muziek en foto’s back-upt. Ik riep meteen dat ik al ‘dropbox’ en ‘Google drive’ als online opslag gebruikte. Natuurlijk kende hij dat en vroeg ‘hoeveel data opslag heb je dan ?’. Ik zei bij dropbox 2 gigabyte en bij Google drive 15 gigabyte. En als je meer opslag ruimte nodig heb dan kost dat een tientje per maand voor 50 gigabyte. Toen begon hij te lachen en zei hij ‘foldersafe heb je al vanaf € 3,50 per maand voor 512 gigabyte (dat is een halve terabyte) (of € 40,- per jaar). Natuurlijk had dit meteen mijn interesse en wilde graag tester worden.

Intussen is Foldersafe een bestaand product en werkt het prima. Mijn zwager heeft veel tijd gestoken in de vertaling van het programma (naar het Nederlands). Ook kun je terecht voor ondersteuning wat bij andere soort gelijke producten niet zo vanzelf sprekend is.

Ik heb nu mijn complete muziek (50 gig), video (20 gig) en foto (25 gig) collectie online staan en heb nog honderden gigabytes over. Foldersafe is dus een programma waar jezelf aangeeft wat je graag (welke mappen/folders) geback-upt wil hebben. Verwar het niet met een online opslag medium. Alles wat op je computer staat wordt geback-upt. Maar haal je het van je computer af, dan zal na een maand (30 dagen) het ook online verwijderd worden. Dit is dus belangrijk om te weten. Wil je dit niet dan kun je kiezen voor briefcase en dan blijft het voor altijd beschikbaar en krijg je een schijfletter erbij (net als een externe schijf of dvd).

Stel je voor je ziet dit scherm:

Dan bel je eerst ‘het computermannetje’ ha ha, en weet je dat als je Foldersafe gebruikt je geen belangrijke informatie bent verloren. Een nadeel heeft het wel, er is (nog) geen Linux versie van ! Wel voor Windows en Mac OS.

Conclusie: Heb je veel (vele gigabytes) en belangrijke documenten, muziek en foto’s die altijd up to date bewaard moeten blijven, dan is Foldersafe een zeer goedkope oplossing. Heb je maar weinig belangrijke documenten, muziek en foto’s wat bewaard moet blijven, koop dan één (of meerdere) USB sticks en bewaar het daar op.

 

Bron : http://www.hetcomputermannetje.nl/wanneer-heb-je-voor-het-laatst-een-back-up-gemaakt

 

Ds. J.J. Roodsant - Wat een wonder !!

Ds. J.J. RoodsantVan: “ds. Roodsant”
Datum: 13 oktober 2014 15:01:07 CEST
Aan: ‘Maikel Kool’ <maikel@maitech.nl>
Onderwerp: wonderbaarlijk

Geachte heer Maikel Kool,

Hetgeen ik hieronder vertel, is en mag gebruikt worden als, de allerbeste reclame voor uw bedrijf.

Op 27 augustus 2014 zijn wij gestart met het uploaden van al mijn gegevens naar foldersafe. Dag en nacht, week na week heeft dat werk in beslag genomen. Natuurlijk zijn hierbij ook de gegevens betrokken die op mijn externe harddisks staan. In totaal 3 in getal, waaronder een harddisk met de letter H. Dat is een Western Digital MyBook Essential, met een capaciteit van 2.0 terabyte. Hij werd gekocht op 26 september 2013.
Op deze harddisk staan enkele duizenden mp3 preken. Van mijzelf en andere dominees.

Op 8 oktober 2014 zijn we klaar met het uploaden en zijn al mijn data veilig gesteld bij foldersafe.

Twee dagen later, ja echt, dus op vrijdag 10 oktober 2014 blijkt de externe harddisk H niet meer te functioneren en op maandag 13 oktober 2014 wordt door  een ICT bedrijf in Dirksland, vastgesteld dat de externe harddisk defect is. De data zijn onbereikbaar, tenzij de harddisk wordt opengebroken of een gespecialiseerd bedrijf wordt ingezet. Maar bij openen van de harddisk vervalt de garantie van WD.

Dankzij het veiligstellen bij foldersafe van alle data op deze externe harddisk, zijn deze preken dus niet kwijt maar konden zij eenvoudig van foldersafe gedownload worden naar mijn thuiscomputer.

Wat een wonder! Wat een wonder! Waarvoor ik de Heere eindeloos heb geloofd en geprezen.

Ik kan dit wonder niet klein krijgen. Eigen preken, preken van leraars, die al tientallen jaren geleden zijn ontslapen en waarvan nauwelijks opnamen bekend zijn.

Het juicht in mijn ziel.

Ook al heeft mij dit dus vanaf vrijdagmiddag enorm in de stress gebracht, vanaf zaterdagmorgen mocht ik die stress beetje bij beetje gaan kwijtraken en nu komen de preken stuk voor stuk langs op mijn scherm om een plek te krijgen op een andere externe harddisk.

Och, een klein half jaar geleden bekroop mij het gevoel dat mijn preken op die externe harddisk niet veilig waren. Want ik had nergens een kopie van deze data. Ze stonden echter op een harddisk die nog geen jaar oud was en ik had ze bewust overgezet van een oudere harddisk op deze jonge.

Dat nare gevoel werd hem echter gaandeweg sterker totdat ik contacten kreeg met Maitech en deze uitliepen op het veiligstellen van al mijn data via foldersafe.

En nu dit resultaat! Hoe is het mogelijk. Hoe bestaat het!

Als iemand nog wil twijfelen aan het nut van het veiligstellen van je data, dan is hij echt zo blind als een mol voor de werkelijkheid.

Begrijpt u hoe ik juichend deze e-mail zit te schrijven en niet weet hoe ik u en uw bedrijf moet complimenteren. Want het is mede door uw uitzonderlijke hulp dat vanaf zaterdag de anders verloren gegane preken binnenkomen op mijn PC. Vol verwondering zie ik de titels op het scherm langskomen.

Wat een compliment voor u en uw bedrijf.

Van harte gegund en maak ruim gebruik van dit gebeuren om uw bedrijf te promoten.

Met hartelijke groeten van een diep verheugde dominee.

Ds. J.J. Roodsant

 

Administratie kantoor Teun

Ik ben al een aantal jaar en zeer tevreden Foldersafe gebruiker.

Het feit dat je geen omkijken meer hebt naar je back-up geeft mij een heel prettig gevoel.

Diana Teunisse,

Administratiekantoor Teun

Marcel de Bont
Ik werk al 15 jaar vanuit verschillende bedrijven met Maikel Kool en zijn Maitech. Maikel en zijn collega’s kennen mijn eisen en wensen ten aanzien van veiligheid van data, snelheid van handelen en betrouwbaarheid van systemen. Ik gebruik foldersafe al een aantal jaren en dat bevalt mij uitstekend. Als er al iets niet werkt zoals ik wil, hoef ik maar even te bellen en dan kijken we samen naar oplossingen. Zeker aan te raden.

Marcel de Bont

Ina Bosma
Op aanraden van onze schoonzoon en dochter hebben we ons aangemeld als gebruiker van FolderSafe. Wij hebben op onze harde schijf een grote hoeveelheid foto’s die ons zeer dierbaar zijn. Met name voor deze foto’s maken wij gebruik van FolderSafe. Het mooie is dat we naast de veilige manier van een back up maken ook via onze Apple ipad via een app toegang hebben tot onze fotobestanden. Een mooie manier om altijd overal toegang te hebben tot alle foto’s terwijl ze niet fysiek op de device staan.

Ina Bosma

Studiohuisvesting
Studiohuisvesting adviseert en begeleid bedrijven en particulieren bij diverse huisvestingsvraagstukken. Veelal komen vragen over en oplossingen voor innovatieve werkplekconcepten of Het Nieuwe Werken (HNW) aan de orde. Alhoewel HNW zo nieuw niet meer is zoeken we samen met de opdrachtgever naar de voor hen meest praktische en haalbare manier van werken. We kijken dan niet alleen naar een efficiënte indeling van de kantoorruimte maar betrekken ook de ICT omgeving hierbij. Wij werken al jaren met Maitech als vaste partner voor al onze ICT vraagstukken en gebruiken Foldersafe al vanaf de introductie. Deze betrouwbare wijze voor het opslaan van al onze documenten die veilig en eenvoudig voor ons beschikbaar blijven, zowel op de vaste pc’s als via de tablet, past uitstekend bij onze manier van werken en benadering van huisvestingsvraagstukken. Op kantoor of ‘On the road’: onze bestanden zijn veilig opgeborgen en altijd bereikbaar. Prettig idee!

Richard van Alff