Snelstart Gids

Snel Start: Hoe start u met uw FolderSafe Back-up

FolderSafe Back-up is de eenvoudigste online back-up oplossing – het bewaart een kopie van uw bestanden veilig online, zodat u ze altijd kan terughalen bij verlies of beschadiging. FolderSafe Back-up is ingebouwd in de FolderSafe Desktop software en draait op de achtergrond op uw pc. Het voert zijn taak nagenoeg onmerkbaar uit, terwijl u op uw pc werkt. Eenmaal ingesteld, hoeft u er eigenlijk niet meer aan te denken. 1. Download de FolderSafe Desktop software De FolderSafe Desktop software draait op de achtergrond op uw PC en maakt een back-up van uw bestanden terwijl u werkt. – Eenmaal ingesteld, hoeft u er eigenlijk niet meer aan te denken. Om te beginnen, download en installeert de FolderSafe Desktop software onze website. .
2. Benader uw back-ups overal online Met FolderSafe Back-up kunt u overal veilig uw back-ups benaderen, waar u ook bent. Of u nu een bestand wilt downloaden dat u kwijt was, of zelfs gewoon een bestand wilt bekijken op een andere computers, het is zo simpel. Om uw back-ups op ieder moment te benaderen, logt u simpelweg in op uw web portaal (waar u nu bent) op http://veilig.foldersafe.nl/portal. Het FolderSafe web portaal maakt het simpel om uw back-ups te bekijken – u hoeft uw bestanden niet te downloaden om ze te zien. U kunt Office documenten openen, videos bekijken (formaat afhankelijk), muziek afspelen en foto’s bekijken binnen uw web browser.  
 3. Benader uw back-up vanaf uw mobile telefoon.
U kunt zelfs uw bestanden uit uw back-up bekijken op uw mobile telefoon, voor iphone of android is er een app “open access” en anders gaat u gewoon naar http://m.foldersafe.nl U kunt uw bestanden dan gewoon benaderen, net als het web portaal.
4. Voeg op ieder moment nieuwe folders toe aan uw back-up ! U kunt direct zien welke bestanden en folders worden geback-upped, door te kijken naar het kleine groene vierkantje bij uw bestanden in windows. In onderstaande schermopname is documents geback-upped en Music niet. Om een folder te back-uppen, klik erop met de rechtermuisknop en kies ‘Back-up met FolderSafe Back-up’ van het FolderSafe menu: De inhoud van de folders zal op de achtergrond worden geback-upped. FolderSafe Back-up zal vanaf nu deze folder continu monitoren en bestanden die u toevoegt of veranderd nagenoeg direct back-uppen terwijl uw werkt.
Hoe start ik met FolderSafe Backup ?
Je begint met inloggen op je eigen portaal, zoals je dat per email is toegestuurd. Bijv https://veilig.FolderSafe.nl. Daar log je in met je emailadres en je wachtwoord en kun je de windows of Mac software downloaden. De installatie is eenvoudig. Volg simpelweg de stappen voor installatie en kies de mappen die je wilt backuppen.
Hoe wijzig ik mijn wachtwoord ?
U kunt uw foldersafe wachtwoord eenvoudig wijzigen via uw persoonlijke foldersafe portaal. De snelste methode om dit te doen is met de rechtermuisknop klikken op het foldersafe icoontje (rechts onder in de taakbalk bij de tijd) en te kiezen voor webportaal. Op uw webportaal klikt u op Account Instellingen en vervolgens op Uw Details. Daar ziet u de invulvelden: Oude wachtwoord Nieuw wachtwoord Bevestig wachtwoord Vul deze alle drie in en klik op Update Details. Hierna is uw wachtwoord gewijzigd. Start uw computer opnieuw op en u zult een foutmelding krijgen bij het starten van foldersafe. Daarna krijgt u een inlogscherm, waarbij u kunt inloggen met uw gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord. Foldersafe zal nu weer starten en een controle uitvoeren.
Hoe controleer ik welke mappen FolderSafe Beschermd ?
Ondanks het feit dat FolderSafe zijn werk op de achtergrond automatisch doet, is het zo nu en dan verstandig om te controleren wat FolderSafe allemaal veiligstelt. Bij de installatie zijn er natuurlijk allerlei mappen gekozen om mee te nemen in de back-up, maar het kan zo maar zijn dat er inmiddels nieuwe mappen zijn die je wilt beschermen. Hoe kan je nu zien wat FolderSafe beschermd ? Klik met de rechtermuisknop op je FolderSafe icoontje rechts onderin bij de tijd en kies voor Beheer Back-ups. Je krijgt nu een selectie lijst waarin je kan zien welke mappen er gekozen zijn en hier kan je ook nieuwe mappen toevoegen. Wil je controleren welke mappen er daadwerkelijk online staan bij FolderSafe, dan kun je ook met rechts op het icoontje klikken en kiezen voor Web Portaal.
Wat zijn de systeemvereisten voor FolderSafe ?
1 GHz Intel of gelijkwaardig 512 MB RAM geheugen Windows XP/Vista/7/Server 2003 of nieuwer (windows XP wordt niet meer actief ondersteund, maar werkt nog wel) Breedband internet Internet Explorer 7 of hoger/Firefox 2.0 of hoger/Google Chrome/Safari De nieuwste versies van Java en Flash.
Welke besturingssystemen ondersteunt FolderSafe ?
De FolderSafe client is geschikt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 , Windows 8 en voor de Mac.. Voor Linux is er geen client, maar kan men wel gebruik maken van de FTP functionaliteit in het Briefcase pakket. (FolderSafe is nog steeds geschikt voor Windows XP, maar omdat microsoft geen ondersteuning meer biedt voor windows XP, kan FolderSafe ook geen gegarandeerde werking meer bieden) De FolderSafe webportal is compatibel met alle gebruikelijke web browsers waaronder Internet Explorer 7 of hoger, Firefox 2 of hoger en Safari 3 of hoger. Sommige toepassingen op de webportal vereisen een recente versie van Java of Flash. Het FolderSafe  mobiele webportal kan gebruikt worden met de meeste mobiele web browsers inclusief Opera. Deze portal kan zowel door iPhone,  Blackberry en Android bezitters worden gebruikt. Voor de iPhone, iPad en Android telefoons en tablets is er ook een gratis app verkrijgbaar.
Waarom zou ik FolderSafe Back-up en/of Briefcase gebruiken ?
Meer dan 60% van de computergebruikers hebben gegevens verloren op hun computer. De foto’s, muziek, video’s, e-mails en documenten zijn u vast dierbaar, maar eenvoudig te verliezen. Een defecte harde schijf, brand, diefstal of een simpele gebruikersfout kan uw belangrijke data binnen seconden vernietigen. Voor FolderSafe bestond kon u natuurlijk wel een back-up maken op CD, DVD, externe harde schijf of tape, maar dit is een vervelende tijdrovende klus waardoor veel mensen het niet of te weinig doen.  FolderSafe lost dit voor u op met een simpele maar krachtige online back-up oplossing. Installeer het, kies de te back-uppen folders en u heeft er geen omkijken meer naar. U hoeft geen back-up schema’s in te stellen of uw computer aan te laten staan. Uw bestanden worden veilig online opgeslagen terwijl u werkt. FolderSafe Briefcase gaat nog  een stapje verder door uw bestanden online tot uw beschikking te stellen. U kunt ze online bekijken en zelfs bewerken via elke webbrowser waar u ook bent.
Wat is het verschil tussen FolderSafe Backup en FolderSafe Briefcase ?
FolderSafe Back-up is een eenvoudige maar krachtige online back-up oplossing. U bepaalt zelf welke mappen u wilt meenemen in de back-up en FolderSafe back-up zal de inhoud veiligstellen op de achtergrond. Gewijzigde en nieuwe bestanden worden automatisch op de achtergrond geback-upt. Een keer instellen is voldoende, daarna hoeft u er niet meer naar om te kijken. FolderSafe Briefcase geeft u overal toegang tot uw meest gebruikte documenten, muziek en foto’s. Er vind automatische synchronisatie plaats tussen een onbeperkt aantal computers. Ook kunt u kiezen om bestanden alleen online te bewaren waardoor u harddiskruimte bespaard. In dit geval worden bestanden pas opgehaald wanneer u ze wilt openen. Met briefcase heeft u altijd al uw belangrijke bestanden tot uw beschikking.
Waar worden mijn bestanden opgeslagen en hoe veilig is dit ?
Een van de meest voorkomende vragen van online opslag worden in verband gebracht met de veiligheid van uw gegevens tijdens en na het uploaden naar de online opslag Uw bestanden worden normaal gesproken bewaard op uw eigen computer(s) en in de data centers van onze leverancier. Uw gegevens worden opgeslagen over meerdere redundante storage servers die zich bevinden op 3 verschillende datacenter locaties in de UK voor maximale bescherming. Hierdoor is uw data veilig voor hardware storingen en andere beschadigingen. Het hoofd-datacenter bevindt zich in Londen. Omdat uw bestanden zich op meerdere plaatsen bevinden, bent u er zeker van dat u ze altijd tot uw beschikking hebt, zelfs als u niet online bent. Onze storage leverancier bouwt en onderhoudt haar eigen data centers. Hierdoor zijn zij in staat FolderSafe zo veilig, toegankelijk en efficient te maken als maar nodig is. Gebruik makend van moderne technologie zodat uw data veilig en tegelijkertijd toegankelijk is. Elk datacenter werkt met Enterprise-grade firewalls en in het onwaarschijnlijke geval dat iemand toch toegang weet te krijgen tot de opgeslagen  gegevens, zijn deze  nutteloos , omdat alle opgeslagen bestanden zijn versleuteld met AES-256 encryptie, dit is defensie standaard ! FolderSafe  ondersteunt SSL verbindingen tussen uw PC en haar servers, zodat er geen risico is dat uw data wordt onderschept terwijl deze wordt verzonden of ontvangen. Wij raden aan het FolderSafe  wachtwoord complex  te houden om de veiligheid van uw account te maximaliseren
Foutmelding bij het openen van uw webportaal
In sommige gevallen kan het voorkomen dat er een foutmelding komt indien u naar uw webportaal wilt gaan. Dit komt in de meeste gevallen voor bij het gebruik van een oudere internet browser.   Internet explorer 8 is een voorbeeld hiervan. Stel u gaat naar https://foldersafedemo.foldersafe.nl  en u krijgt dit : certificaatfout1 Dit is eenvoudig op te lossen door een andere browser te gebruiken voor uw portaal. Bijv google Chrome of Firefox. Ook IE9 kent dit probleem niet, maar is helaas niet beschikbaar voor windows XP Microsoft is het gebruik van windows  XP flink aan het demotiveren Indien u geen andere browser wil gebuiken, kun u ook zonder gevaar op doorgaan klikken. U krijgt daarna gewoon de inlogpagina. Als u daarna inlogt, krijgt u een vreemde opbouw te zien: certificaatfout2 Klik nu op de gele balk en kies “geblokkeerde inhoud weergeven” certificaatfout3 Dit probleem wordt veroorzaakt doordat internet explorer 8 niet meer wordt ondersteund en dit de laatste versie is die nog op Windows XP draait.  
Hoe kan ik na installatie extra folders kiezen om te back-uppen ?
Je kunt op twee manieren extra folders selecteren. Via de verkenner met de rechtermuisknop kiezen voor back-up met foldersafe back-up of via het FolderSafe icoontje rechts onderin bij de tijd. Als je hierop dubbelklikt, dan komt er een status schermpje met de optie Beheer Back-ups. Je krijgt dat het beheer scherm waar je kunt zien wat er is geselecteerd en waar je ook folders kan selecteren.
Wat kan ik nu precies met de BriefCase ?
De briefcase (L-schijf) is vergelijkbaar met een netwerkschijf zoals u die misschien kent van kantoor. U kunt uw bestanden daar plaatsen alsof het een netwerkschijf is. Ze worden dan in een verborgen map op uw schijf gezet en tegelijkertijd geupload naar de foldersafe servers. Hiermee zijn uw bestanden toegankelijk via een webbrowser, via de Windows Explorer en via uw tablet of Ipad. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot uw bestanden, vanaf elke computer die aangesloten is op het web, waar ook ter wereld. Elk bestand dat u toevoegt aan de briefcase wordt automatisch gesynchroniseerd met andere computers waarop u de FolderSafe software hebt geinstalleerd. Als u een bestand aanpast op een computer, zal dit bestand worden ververst op alle pc’s die u heeft aangesloten op de briefcase. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd een recente kopie hebt van alle belangrijke bestanden, of u nu thuis werkt of op kantoor.
Waarom duurt het back-uppen zo lang ?
Het back-uppen van uw bestanden gaat d.m.v. het uploaden van de bestanden via het internet. Bij veel internetverbindingen is de snelheid waarmee een bestand kan worden geüpload (verstuurd) een stuk lager dan de download snelheid. Dit betekent dat het versturen van uw bestanden naar de FolderSafe back-up servers tijd nodig heeft. Wanneer u net begint met het back-uppen van uw bestanden is het dan ook van belang om uw pc zoveel mogelijk aan te laten staan. Wanneer u bijvoorbeeld enkele gigabytes aan foto’s wilt back-uppen, dan kan dit rustig meerdere dagen duren. Om controle te houden over dit proces, is het soms handig om niet te veel mappen tegelijk te selecteren bij het kiezen van de back-up mappen. U kunt namelijk altijd later meer mappen toevoegen. Begin dan ook met de mappen die u het meest dierbaar zijn.